Cluj-Napoca, Timișoara, București, în fiecare dintre aceste orașe voluntari ai companiei Ursus Breweries au vizitat în luna martie tinerii cu dizabilități pe care United Way România îi susține să se integreze în comunitate. Una dintre direcțiile strategice ale United Way este integrarea socio-profesională a persoanelor vulnerabile, iar în anul 2022 nu mai puțin de 2.350 de persoane au primit ajutor în acest sens.

Vizitele voluntarilor Ursus Breweries nu au fost doar de curtoazie, ci chiar au fost puși la treabă. Când vremea a permis, au amenajat cot la cot cu beneficiarii spațiile exterioare, iar dacă afară a plouat activitățile s-au mutat în interior.

Momente artistice, competiții sportive și ateliere la Cluj-Napoca

Voluntarii Ursus

 

O parte dintre cei 14 voluntari Ursus nu mai interacționaseră cu tineri cu dizabilități și au fost surprinși să descopere la centru persoane vesele, puse pe glume și foarte prietenoase. Așa că buna comunicare s-a legat din prima. Voluntarii au asistat la prezentarea unor momente artistice pregătite de beneficiari. Voia bună, dansul, aplauzele, dar și câteva lacrimi de entuziasm au fost cele care au stăpânit spectacolul.
Apoi s-au format grupuri de tineri și voluntari care s-au așezat la mese pentru a confecționa obiecte decorative, picturi, felicitări de Paște numai bune de expus la magazinul social al centrului. Pentru dezmorțire, au urmat competiții sportive între echipe mixte, unde a câștigat, bineînțeles, prietenia. La final voluntarii au oferit câte un pachet cu produse igienico-sanitare pentru cei 21 de tineri din centru. Vizita s-a încheiat cu promisiunea unei revederi, de această dată în aer liber.

UPDATE: 23.06.2023

Voluntarii Ursus de la Cluj Napoca s-au ținut de promisiune și au revenit la centrul de zi pentru persoanele cu dizabilități pe care îl susținem. În martie, vremea ploioasă nu le-a permis să lucreze în aer liber, așa că au amânat activitatea. Astfel, la final de iunie, 13 voluntari, dintre care șapte au fost prezenți si data trecută, pe parcursul a două ore și jumătate au recondiționat băncile și au amenajat curtea exterioară a centrului. Voluntarii au fost surprinși să vadă că tinerii îi recunosc și le rețin numele, deși au trecut aproape trei luni de la prima întâlnire.

Voluntarii Ursus Breweries au amenajat o grădină la centrul pentru tineri cu dizabilități din Timișoara

voluntarii Ursus Timișoara

 

10 angajați ai companiei și 15 tineri cu dizabilități au transformat curtea locuințelor modulare, în care trăiesc patru beneficiari, persoane adulte cu dizabilități.
Pe parcursul unei zile, împreună au asamblat un pavilion de gradină cu bănci, foarte binevenite pentru zilele însorite când tinerii vor putea sta acolo la umbră, să povestească și chiar să ia o gustare. De altfel, odată amenajat pavilionul, a devenit chiar locul unde voluntarii și tinerii au servit masa.
După pauză, munca a continuat. Voluntarii au plantat flori și arbuști în ghivece și jardiniere și au lăcuit lemnul care acoperă suprafața exterioară a căsuțelor, pentru a asigura protecția împotriva degradării și intemperiilor. Acum curtea are un aspect primitor și este foarte îndrăgită de beneficiari. La finalul unei zile de muncă excelentă făcută în echipă, voluntarii au oferit pachete cu produse alimentare și igienico-sanitare tuturor tinerilor din centru.

Expoziție de felicitări și o curte înveselită prin culori și flori la centrul din București

voluntarii Ursus Bucuresti

 

La București, 14 voluntari Ursus au vizitat un centru de socializare dedicat tinerilor cu dizabilități mentale. După câteva momente de socializare, menite să spargă gheața, grupul de voluntari s-a împărțit în două. O parte a rămas în centru, iar restul au ieșit în curte.
În interior, la mese, tinerii și voluntarii au creat felicitări cu tematică de primăvară, inspirați de muzica de pe fundal și au socializat. Rezultatul muncii s-a concretizat printr-o expoziție de care tinerii au fost foarte mândri.
Afară, voluntarii au curățat terenul și au săpat grădina centrului, au plantat diverse plante decorative și au vopsit băncile și gardul curții. Vremea a fost grozavă și potrivită pentru această activitate, iar câțiva tineri au fost mâna dreaptă a voluntarilor, pe tot parcursul activităților.
După muncă și răsplată, toți cei 22 de tineri din centru au primit pachețele din partea “trimiselor iepurașului”, alimente, produse igienico-sanitare și câte o pijama. Și de această data întâlnirea s-a lăsat cu promisiunea unei revederi.

Mulțumim grupurilor de voluntari din București, Timișoara și Cluj-Napoca pentru efortul, implicarea și emoția cu care au participat la aceste întâlniri de suflet pentru tinerii cu dizabilități pe care îi sprijinim!