Un gest mic poate avea impact mare. REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% din impozit către programele de educație ale United Way România și ajută un copil din medii dezavantajate să meargă la școală. Sprijinul oferit astăzi îi oferă șansa la un mâine mai bun, iar pentru noi toți șansa la o societate mai prosperă. 

În comunitățile vulnerabile, efortul de a asigura familei masa de fiecare zi este foarte sus în lista de priorități. Pe de altă parte, educația rămâne constant în afara acestei liste desi tocmai educația este singura care poate rupe cercul vicios al sărăciei în care sunt prinși copiii din aceste comunități.

United Way privește complex problema abandonului școlar. Pentru a crea mediul de învățare potrivit pentru copii, lucrăm nu doar cu ei, ci și cu adulții semnificativi din jurul copiilor – părinții și cadrele didactice. În acest fel, copiii sunt sprijiniți pe calea educației. Ajutor material, ajutor la teme, acces la activități de educație non-formală, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, o masă caldă sunt doar câteva dintre modurile prin care sustinem elevii din familiile în dificultate.

Fii și tu alături de copiii fără posibilități și Redirecționează 3.5% din impozit pentru ca ei să meargă la școală

Redirecționarea este alegerea fiecărui contribuabil referitoare la modul în care să fie folosiți o parte dintre banii pe care i-a virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2023. Nu presupune costuri suplimentare. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Pentru a redirecționa până la 3,5% din impozitul pe anul 2023, parcurge următorii pași:

 • Descarcă formularul 230 de AICI
 • Completează câmpurile editabile
 • Trimite-l către United Way România sau către ANAF, astfel:
  1. Pe e-mail la adresa: office@unitedway.ro. După completare, formularul poate fi semnat folosind semnătura electronică, iar pentru a putea semna formularul online, trebuie să ai descărcată aplicația Adobe Reader. Sau poate fi printat, semnat olograf, scanat/fotografiat, si trimis către noi.
  2.Printat, semnat olograf și trimis prin poștă sau curier, la sediul Fundației United Way Romania: Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6E, Pipera Business Tower, etaj 6, sector 2, București.
  3. Prin serviciul online ANAF, Spațiul Privat Virtual.
  4. Depus la filiala ANAF din sectorul sau orașul tău.

Termenul de depunere este 27 mai 2024.
Ajută copiii din medii defavorizate să meargă la școală!
Mulțumim!