Să fie puternice, să ofere mângâiere, să dea curaj, să fie blânde, să asigure masa copiilor, să îi ajute la teme, să ofere copiilor un acoperiș sigur deasupra capului, să-i protejeze – acestea sunt doar o mică parte din lungul șir de responsabilități care cad pe o pereche de umeri, cea a mamei singure.

Să fii părinte este o muncă zilnică dificilă. Să fii părinte singur este un act de eroism. De aceea, în luna femeii ne îndreptăm eforturile către mamele care își cresc copiii fără ajutor, mamele care nu au voie să se îmbolnăvească, care nu își permit să fie slabe, nu au posibilitatea să-și dea jos armura în niciun context și care rămân în picioare pentru copiii lor orice s-ar înâmpla. Imensul efort pe care îl fac nu trebuie să fie trecut cu vederea.

De aceea, în luna femii, te îndemnăm să oferi speranță unei mame singure și copilului ei.

Printre mamele vulnerabile pe care le sprijinim sunt victime ale violenței domestice, care au închis în spate ușa unui cămin, dar și a unui spațiu plin de abuzuri fizice și emoționale. Și-au luat copiii de mână și au pășit în necunoscut, cu frică, cu multă îndoială, dar și cu decizia fermă de a nu întoarce privirea înapoi. Ele nu s-au născut cu această putere, ele au devenit astfel, pentru că în joc le este propria supraviețuire și cea a copiilor lor.

United Way România este alături de mamele singure care au nevoie să se recompună din bucăți pentru a merge mai departe. Ore lungi de terapie, orientare profesională, continuarea studiilor, rezolvarea problemelor cu actele, adăpost, hrană, servicii medicale de bază, totul pentru a le da încrederea de care au nevoie să mergă mai departe. Și copiii sunt ajutați să fie integrați în școală sau grădiniță, primesc consiliere psihologică, pentru a regăsi armonia pe care au pierdut-o sau pe care nu au cunoscut-o vreodată.

Vino alături de United Way! Împreună putem oferi speranță unei mame singure și copilului ei.

Donează AICI folosind codul Mama.

Cum ajută fiecare donație oferită:
30 de lei reprezintă un biberon/o sticluță de apă pentru un copil;
60 de lei reprezintă o cutie de lapte praf pentru un copil;
100 de lei este costul scutecelor pentru un copil timp de 2 saptamani;
200 de lei este valoarea medie a unui pachet ce conține produse de igienă oferite unei mame și copilului ei pentru doua saptamani;
300 de lei este valoarea medie a unui pachet cu alimente pentru o mamă și copilul ei pentru două săptămâni;

Familia este bine dacă mama este bine, spune o zicală. Ajută o mamă să fie bine.

Îți mulțumim!