Ziua de 17 mai, la United Way a însemnat o desfășurare impresionantă de forțe. 133 de voluntari Metropolitan Life s-au împărițit în trei echipe pentru a da un aspect vesel și proaspăt în trei centre educaționale unde sunt sprijiniți copiii din medii vulnerabile.

În aceste centre, copiii primesc suport la teme, pentru a reduce decalajul de cunoștințe. De asemenea, au parte de activități de educație nonformală, care îi ajută să descopere lumea în moduri inedite și creative. Nu în ultimul rând, masa pe care o primesc aici, reprezintă un stimulent important pentru acești copii, care, uneori nu mai mănâncă nimic altceva în ziua respectivă.

Activitatea a început sincron în toate cele 3 centre educaționale.

Loc de joacă și spațiu educațional pentru 200 de copii din Ferentari

La București, voluntarii au amenajat curtea exterioară a școlii sociale private susținută de United Way, din cartierul Ferentari, unde învață gratuit 200 de copii proveniți din familii cu probleme sociale și economice. Acțiunea a oferit copiilor un loc sigur de joacă și un spațiu dedicat activităților educative în aer liber. Voluntarii au vopsit gardurile, au plantat arbuști și flori, au scos plăcile vechi din locul de joacă și au pregătit terenul pentru a putea fi turnat cauciuc, au demolat o baie și au vopsit echipamentele de joacă.

Un spațiu verde pentru 50 de copii din Buftea

La Buftea, voluntarii au transformat o curte de 110 mp într-un spațiu verde unde 50 de copii din medii vulnerabile, sprijiniți de United Way, se pot juca în siguranță și participa la sesiuni educative non-formale în aer liber. Aceștia au amenajat spațiul cu gazon artificial, trifoi, arbuști și flori, au vopsit un foișor și o căsuță de lemn unde să se joace copiii. De asemenea, au nivelat terenul din curte.

Un cadru optim pentru 36 de copii din Odobești

La Odobești, voluntarii au finalizat amenajarea spațiului exterior al Centrului de servicii pentru cei 36 de copii și familii dezavantajate socio-economic. Aceștia au vopsit locul de joaca, foișorul, gardul și lambriul interior al centrului.
Prin implicarea lor activă, voluntarii Metropolitan Life și United Way România au creat oaze de bucurie pentru copii, oferindu-le un mediu sigur și prietenos pentru joacă, învățare și socializare.

Ne bucurăm să împărtășim cu voi efortul voluntarilor noștri, documentat în filmul de mai jos.

Lumea, peste 25 de ani

Pe lângă transformarea curților exterioare, voluntarii Metropolitan Life au participat alături de copii la activități de desen și creație. Prin intermediul desenelor, copiii au ilustrat cum își imaginează lumea peste 25 de ani. Viitorul va fi plin de culoare, de speranță și de mașini zburătoare, a fost concluzia celor care au participat la ateliere.
Mulțumim fiecărui voluntar în parte că a venit la centrele educaționale cu voie bună, cu energie și cu inima deschisă pentru a oferi copiilor spații în care să alerge, să se exprime și să viseze.