UNITED WAY ROMÂNIA

Zdenek Romanek – Președinte & CEO, Raiffeisen Bank Romania

Pasionat de tehnologie și de impactul digitalizării asupra industriei bancare, Zdenek Romanek are peste 20 de ani de experiență în servicii financiare și consultanță în management. Din 2022, este Președinte și CEO al Raiffeisen Bank România, iar înainte de a-și prelua mandatul, a dobândit o vastă experiență internațională de conducere în mai multe țări din Europa și SUA. Timp de aproape 7 ani, a fost membru al Consiliului de Administrație și Vicepreședinte Retail la Slovenska Sporitelna, responsabil cu coordonarea digitizării băncii, implicat și în dezvoltarea strategiei de transformare digitală la nivelul Erste Group. Zdenek Romanek a condus și departamentul bancassurance al Erste Group.

Născut în nordul Moraviei, Republica Cehă, deține două diplome de master, în Informatică la Universitatea Charles și în Insurance & Banking la Universitatea de Economie și Afaceri din Praga, precum și un MBA de la INSEAD.

Zdenek Romanek și-a început cariera profesională ca freelancer IT, trecând ulterior în consultanța de afaceri în companii precum KPMG și McKinsey, iar apoi în roluri manageriale în sectoarele financiare.

De ce mă alătur United Way?

Raiffeisen Bank România este onorată să ofere sprijinul financiar esențial pentru a impulsiona schimbarea în comunitatea noastră. Sunt un susținător puternic al eforturilor comunității, mai ales atunci când vine vorba de educație, sănătate și asigurarea veniturilor esențiale pentru a pune bazele dezvoltării generațiilor viitoare. Am toată admirația pentru eforturile echipei United Way și mă bucur să mă număr printre cei care contribuie la schimbarea societății noastre. Trebuie să lucrăm împreună pentru a asigura bunăstarea generației următoare.

United Way Romania Board Members>